Ads Top

AFM legt last onder dwangsom op aan Excon Fuji Securities

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 28 juli 2017 een last onder dwangsom opgelegd aan Excon Fuji Securities (Excon). Excon voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden.

Voor de verkoop van aandelen is een vergunning vereist van de AFM. Marktpartijen met een vergunning van de AFM mogen consumenten niet zomaar bellen om aandelen te verkopen. Excon benadert telefonisch en ongevraagd consumenten met de mogelijkheid om aandelen te kopen. De AFM heeft Excon om opheldering gevraagd, zodat vastgesteld kan worden of Excon activiteiten verricht waarvoor een vergunning van de AFM verplicht is. Tot op heden heeft de AFM geen informatie van Excon ontvangen.

Excon is wettelijk verplicht om mee te werken aan het verzoek van de AFM. Sinds 14 augustus 2017 is Excon daarom verplicht een dwangsom te betalen. Iedere dag dat ze niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000. De AFM moet de informatie nog steeds ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.