Ads Top

Creditcard veel gebruikt op vakantie

69 procent van de Nederlanders met een creditcard gebruikt deze op vakantie voor het reserveren of betalen van een accommodatie, zoals een hotel, camping of bed & breakfast. Dat blijkt uit een rondgang van Creditcard.nl onder 627 respondenten die in het bezit zijn van een creditcard.

Hoewel het gebruik van de creditcard in het binnenland beperkt is, wordt er op vakantie in het buitenland vaak naar gegrepen.

92 procent van de Nederlanders met een creditcard neemt deze mee op vakantie. Niet iedereen die de kaart meeneemt, maakt er ook daadwerkelijk gebruik van: dat doet 73 procent van de Nederlanders wel. De resterende 27 procent betaalt met cash of de reguliere bankpas en heeft de creditcard alleen als laatste redmiddel, bijvoorbeeld als de geldautomaat geen pinpas accepteert.

De creditcard wordt op vakantie het meest gebruikt voor het boeken of betalen van een accommodatie, zoals een hotel, bed & breakfast of camping. 69 procent van de vakantiegangers  geeft aan de card hiervoor te gebruiken. Ook voor het betalen van de rekening in het restaurant wordt er door 61 procent van de toeristen wel eens gebruik gemaakt van de creditcard.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.