Ads Top

Aegon gaat strategische samenwerking aan met Funding Circle

Aegon en Funding Circle kondigen een strategische samenwerking aan voor de financiering van kleine bedrijven en zzp’ers in het Verenigd Koninkrijk. In de eerste 12 maanden van de samenwerking zullen hiermee naar schatting 2.600 bedrijven aan financiering worden geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen kunnen worden gecreëerd. Het is de eerste keer dat een Nederlandse financiële dienstverlener op deze schaal direct leningen verschaft aan kleine ondernemingen via een online platform. 

De investering in Funding Circle is de zesde van Aegon in een leenplatform. In het eerste jaar zal Aegon naar verwachting £160 miljoen beschikbaar stellen voor leningen aan 2.600 Britse bedrijven. Mike de Boer, CFO van Aegon Bank: “De samenwerking met Funding Circle onderstreept voor ons het belang om in succesvolle ondernemingen te investeren. Enerzijds omdat dit voor goede rendementen zorgt, maar ook omdat we met deze investeringen kleine bedrijven, die doorgaans moeilijk aan financiering komen, een kans geven om succesvol te worden. Veel klanten van onze bank Knab zijn zzp’er en de sterke instroom van spaargelden naar Knab zal onder meer worden ingezet om de leningen van Funding Circle te financieren. Funding Circle kan met behulp van data-analyse snel beoordelen of een bedrijf potentieel heeft én direct duidelijkheid bieden aan ondernemers over een eventuele lening. Daarnaast is Funding Circle volledig transparant over de kosten, waardoor zowel ondernemers als investeerders precies weten waarvoor zij betalen.”
 
Funding Circle is opgericht in 2010 en is hét leidende platform voor leningen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de oprichting heeft het meer dan 26.000 Britse bedrijven voorzien van financiering. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 65.000 investeerders actief op het online platform, waaronder particuliere beleggers, lokale overheden, the British Business Bank, de Europese Investerings Bank en andere financiële instellingen. Samir Desai, CEO en medeoprichter van Funding Circle: “Deze samenwerking laat zien dat er steeds meer mogelijkheden zijn naast de traditionele bank, voor zowel investeerders als ondernemers die financiering zoeken voor hun bedrijf. Het is mooi dat we de komende jaren samen een positieve invloed kunnen hebben op de Britse economie door bedrijvigheid te stimuleren en nieuwe banen te creëren.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.