Ads Top

ABN rapporteert nettowinst van 960 miljoen

ABN sluit een goed kwartaal af, waarin de winst steeg naar 960 miljoen euro,  een stijging van maar liefst 146 procent. 200 miljoen daarvan betreft de verkoop van Private Banking Azië. Ook werden de kosten in de hand gehouden (Pdf).

De onderliggende trend in het tweede kwartaal was volgens CEO Kees van Dijkhuizen overwegend positief en werd ondersteund door de aanhoudende groei van de Nederlandse economie.

De hypotheekportefeuille en de Commercial Banking-kredietportefeuille zetten hun groeipad door. De kredietportefeuille van CIB kromp onder invloed van een dalende Amerikaanse dollar en lagere olieprijzen.

ABN AMRO committeert zich verder aan de verdere verduurzaming van het Nederlands residentieel en commercieel vastgoed. Van Dijkhuizen: 'We willen het energielabel van ons eigen vastgoed en dat van onze klanten verbeteren naar gemiddeld een A-label in 2030; dit komt overeen met een CO2-reductie in Nederland van 2 megaton, ofwel de jaarlijkse uitstoot van 800.000 auto’s. We treffen al maatregelen bij onze eigen kantoren en gaan onze klanten in dit proces ondersteunen door ze online tools, advies en financieringsproducten te bieden. Op deze manier creëren we waarde voor klanten, medewerkers, beleggers, en voor de samenleving als geheel.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.