Ads Top

ABN AMRO biedt binnen handomdraai inzicht en realisatie verduurzaming woning

ABN AMRO helpt consumenten om 'binnen een handomdraai' een beeld te krijgen van de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Met behulp van een gratis online tool, de Energie Bespaarcheck, krijgen zij snel en eenvoudig inzicht in hun woonsituatie.

Bovendien zien zij direct wat groene aanpassingen aan hun huis opleveren: in terugverdientijd, comfort én als bijdrage aan een beter milieu. Zo kunnen zij binnen één minuut berekenen hoeveel zij besparen met extra isolatie, een nieuwe cv-ketel of zonnepanelen op het dak. De Energie Bespaarcheck is ontwikkeld door De Energiebespaarders, partner van ABN AMRO voor duurzaam wonen. Klanten kunnen de aanpassingen laten uitvoeren door aanbevolen installateurs. 

Met behulp van de Energie Bespaarcheck krijgen klanten van ABN AMRO direct online inzicht in de besparing die zij kunnen realiseren, wat zij moeten investeren en wanneer zij deze investering hebben terugverdiend. Klanten die behoefte hebben aan persoonlijk advies kunnen een bezoek van een expert thuis aanvragen. Vervolgens ontvangen zij een Energie Paspoort: een op maat gemaakte digitale rapportage over mogelijkheden om de woning te verduurzamen. De uitvoering kunnen ze laten verzorgen door gerenommeerde installatiebedrijven die zijn geselecteerd door De Energiebespaarders.

De gebouwde omgeving zorgt voor 40 procent van de CO2-uitstoot in Nederland. ABN AMRO wil een leidende rol nemen in verduurzaming daarvan. De bank financiert 10 procent van het totaal aantal vierkante meters van de gebouwde omgeving in Nederland. Door haar expertise, volume en netwerk in te zetten om huizen en kantoren te verduurzamen, heeft de bank samen met haar klanten positieve impact op de maatschappij. Het leidt tot een beter milieu, een gezondere samenleving en een duurzamere economie. Dit doet de bank onder meer door woningeigenaren te stimuleren om te investeren in energiebesparende maatregelen in hun woning. “Vijftig procent van de huiseigenaren vindt duurzaamheid belangrijk. We zien dat veel van onze klanten hun huis graag willen verduurzamen, maar niet goed weten welke voordelen en mogelijkheden er zijn en hoe ze het kunnen aanpakken. Daarom bieden we onze klanten kennis en inzicht met tools en diensten zoals deze Energie Bespaarcheck”, vertelt Mark van Rijt, ‎Directeur Customer Experience van ABN AMRO.

“Het verduurzamen van woningen levert klanten veel op. Naast een lagere energierekening draagt verduurzamen bij aan een courantere woning. We staan klanten die duurzaam en energiezuinig willen wonen bij met advies. Er zijn verschillende mogelijkheden om een duurzame verbouwing te financieren: met eigen geld, een lening of via een verhoging van de hypotheek. Wij adviseren klanten over de optie die het beste bij hen past.”

De Energie Bespaarcheck is hier beschikbaar voor alle huiseigenaren.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.