Ads Top

Politie Rotterdam houdt man met bakken geld aan

De politie in Rotterdam heeft op 12 augustus een bromfietser aangehouden die tienduizenden euro’s bij zich had. Een aannemelijke verklaring voor het voorhanden van zoveel contanten had hij niet en al het geld is dan ook beslaggenomen.

Agenten hielden de 26-jarige scooterrijder uit Rotterdam op het Mijnsherenplein voor een routinecontrole staande. De man had een paar telefoons bij zich en kon zich niet legitimeren. Wel had hij een tas tussen zijn benen staan, die vol volgens hem vol zat met eten. Dat bleek toch anders; in de tas zat voor meer dan een ton aan bankbiljetten. De telefoons en het geld is in beslaggenomen en de politie in een onderzoek gestart. De man is na verhoor - zonder geld - heengezonden en mag zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Het witwassen van crimineel geld is ondermijnend: door de vermenging van legaal en illegaal vermogen wordt de reguliere maatschappij aangetast. De bestrijding van ondermijnende activiteiten behoort tot de speerpunten van politie, OM en samenwerkingspartners.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.