Ads Top

Meer dan één miljoen Tikkie gebruikers

Terugbetaalapp Tikkie heeft meer dan 1 miljoen unieke gebruikers. De app is ruim een jaar geleden, in juni 2016, geïntroduceerd door ABN AMRO. In mei 2017 brak de app door de grens van een half miljoen gebruikers.

Tikkie wordt door klanten van alle leeftijden gebruikt en is vooral populair onder 20-35 jarigen. De top 3 van gebruiksmomenten zijn 1. eten en drinken 2. cadeautjes kopen en 3. uitjes. Dat zijn momenten waarop mensen iets samen doen. De laatste tijd wordt Tikkie ook steeds meer gebruikt voor dagelijkse zaken zoals boodschappen. Dit jaar zijn tot nu toe per week  gemiddeld zo'n 150.000 Tikkies verstuurd. Het gemiddelde bedrag dat wordt teruggevraagd is 27,50 Euro.

Nadat Tikkie in 2016 aan consumenten is aangeboden, is in februari 2017 de eerste zakelijke samenwerking gestart met Transavia. Klanten van Transavia kunnen extra services als een stoel reservering of een extra koffer, met Tikkie betalen. In juli 2017 volgde de Rijksuniversiteit Groningen door Tikkie te gebruiken om studenten hun collegegeld mee te laten betalen. Verkerk: 'Ook voor de zakelijke markt verwachten we dat dat Tikkie sterk zal groeien. Er zijn op dit moment veel bedrijven geïnteresseerd in de dienst, omdat ze zien dat klanten door het gemak van Tikkie heel snel betalen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.