Ads Top

'Veel Nederlanders niet bekend met belang en inhoud reisverzekering'

Veel Nederlanders zijn de afgelopen weken op vakantie geweest, vertrekken in de komende weken voor een vakantie naar het buitenland of verblijven voor een vakantie in het binnenland. Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Markteffect blijkt dat van de Nederlanders die aangeven de komende 12 maanden op vakantie te gaan, 53% een doorlopende reisverzekering heeft. Meer dan de helft van deze Nederlanders (52%) weet echter niet precies wat er in het pakket zit van de doorlopende reisverzekering.

Uit het onderzoek van Markteffect blijkt ook dat nog veel Nederlanders onverzekerd op reis gaan. Bijna een kwart van de Nederlanders die de komende 12 maanden op vakantie gaan (24%) geeft aan geen doorlopende reisverzekering te hebben en ook niet van plan te zijn een reisverzekering af te sluiten.

Edgar de Beule, directeur van Markteffect, geeft hierover zijn mening: “Uit het onderzoek komt naar voren dat er onduidelijkheid heerst onder de Nederlanders wat betreft de inhoud en het belang van de reisverzekering. Het zoeken op internet naar de informatie over de reisverzekering en de voorwaarden kost tijd en moeite. De vraag is of Nederlanders bewust een keuze maken voor een reisverzekering. Tevens is de vraag of alle informatie wordt gelezen. Voor verzekeraars is het belangrijk hun (potentiële) klanten zo goed mogelijk te informeren en duidelijk te communiceren over het belang, de dekking, de polis en de voorwaarden van de verzekering”, aldus de Beule.

Voornamelijk 50-plussers (69%) en vrouwen (62%) die de komende 12 maanden op vakantie gaan geven aan een doorlopende reisverzekering te hebben. Voornamelijk mannen (29%) geven aan geen doorlopende reisverzekering te hebben en ook niet van plan te zijn een reisverzekering af te sluiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.