Ads Top

HEMA Verzekeringen past nieuwe regels schadevrije jaren toe

Wie schade veroorzaakt en die vervolgens claimt bij zijn of haar autoverzekering, raakt een deel van de no-claim korting kwijt. Hoeveel terugval dat betekent in schadevrije jaren, was tot op heden nooit erg duidelijk, omdat verzekeraars hiervoor verschillende tabellen hanteren. Dat is per 1 januari 2016 voorbij. Dan gaan alle verzekeraars in dit soort gevallen dezelfde regels toepassen. Uiteraard past ook HEMA verzekeringen de nieuwe regels schadevrije jaren toe.

De nieuwe regels zijn eerlijker en een stuk duidelijker voor iedereen. Voor ieder jaar waarin er geen schade wordt geclaimd, bouwt de verzekeringnemer 1 schadevrij jaar op. Bij iedere schade die wordt geclaimd valt de verzekeringnemer vijf schadevrije jaren terug en geldt het daarbij behorende bonus/malus percentage. Overigens wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de hoogte van de schadeclaim: een schade van tweeduizend euro resulteert in een zelfde terugval als een schade van tienduizend euro.

In het algemeen leidt het bonus/malus systeem tot een lagere schadelast voor de verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars is echter van mening dat een bevredigende werking ervan slechts mogelijk is wanneer door alle verzekeraars dezelfde systematiek en procedures worden gevolgd, en stelde daarom een nieuwe standaardtabel vast, waardoor verzekerden bij alle verzekeraars even snel schadevrije jaren opbouwen - of verliezen. Verzekeraars mogen nog wel zelf vaststellen hoeveel korting wordt gegeven per schadevrij jaar.

De verzekeraar moet de schadevrije jaren registreren in Roy-Data, de landelijke database voor schadevrije jaren. Daarnaast moet de verzekeraar de verzekeringnemer informeren over de stand van zaken aangaande de no-claim korting. HEMA Verzekeringen doet dat bij het afsluiten maar deze informatie is altijd beschikbaar in de online polismap. Het is voor de verzekeringnemer mogelijk zich in te dekken tegen het verlies van schadevrije jaren na een ongeval door middel van een zogenaamde 'no-claim-beschermer'. HEMA Verzekeringen blijft deze mogelijkheid ook na 1 januari 2016 aanbieden.

De autopremies van HEMA Verzekeringen zijn en blijven tot de laagste premies van Nederland behoren. Daarbij staat er op korte termijn een aantal innovatieve productontwikkelingen gepland, die het nog makkelijker gaan maken voor de klant.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.