Ads Top

Leun niet te veel op een studielening

Studeren is kostbaar. En geld lenen kost geld. Op wie kun je leunen? Ruim de helft van alle studenten krijgt geld van zijn ouders. Per maand is dat gemiddeld 179 euro per maand, blijkt uit het Studentenonderzoek 2015, uitgevoerd door het Nibud, met medewerking van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ING en Studenten.net.

Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering (check bij DUO of je onder het nieuwe stelsel valt). De basisbeurs maakt plaats voor het studievoorschot. Studenten kunnen voortaan per maand maximaal 1.016 euro lenen. “Ouders worstelen met de vraag of zij financieel extra moeten gaan bijspringen”, zegt Annemarie Koop van het Nibud. De keuze tussen thuis wonen of op kamers gaan komt ook aan de orde.

“Met de invoering van de nieuwe studiefinanciering ontstaat er voor veel studenten een gat in hun begroting van 100 tot ruim 250 euro per maand”, zegt Nga Truong, Marketing Jeugd & Studenten van ING. “Om dit gat te dichten moeten ze meer gaan werken, lenen of minder uitgeven.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.