Ads Top

Nederland eerste testland voor betalingen met gezichtsherkenning

Deze week is een proef gestart van MasterCard en International Card Services (ICS) waarbij consumenten online kunnen betalen via een vingerafdruk en/of gezichtsherkenning. Nederland is het eerste land wereldwijd waar betalen met gezichtsherkenning in de praktijk wordt getest. 750 ABN AMRO creditcardhouders nemen aan de proef deel die zal lopen van 19 augustus tot 30 november. De deelnemers van de proef kunnen de komende maanden zonder pincodes, wachtwoorden en bevestigingscodes eenvoudig hun online aankopen afronden.

Het autoriseren van online betalingen gebeurt via MasterCard SecureCode, een beveiliging die vaak gebruikt wordt in combinatie met een wachtwoord of pincode. Het voordeel van biometrie ten opzichte van wachtwoorden is het gemak.

Klanten van ABN AMRO die in het bezit zijn van een MasterCard creditcard, kunnen de benodigde Identity Check App downloaden in de Apple Store (iOS) of via Google Play voor Android-gebruikers. Na registratie op de website wordt een e-mail gestuurd met een unieke code, waarmee de app geactiveerd kan worden voor online betalingen.

Het aanbieden van deze nieuwe betaalmethode is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met CA technologies. Na de testfase zullen MasterCard en ICS beoordelen of wordt verdergegaan met vingerafdruk en gezichtsherkenning voor de Nederlandse creditcardhouders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.