Ads Top

Kwart meer winst voor ING

ING heeft in het afgelopen kwartaal ruim een kwart meer winst geboekt dan in 2014. De bank verstrekte meer leningen en trok ook meer spaargeld aan. De nettowinst komt uit op 1,4 miljard euro, 27 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014. De onderliggende nettowinst steeg met 21 procent naar 1,1 miljard euro.

ING trok voor 9,3 miljard euro nieuw spaargeld aan en verstrekte voor 8,7 miljard euro aan nieuwe leningen. In de eerste helft zijn er 600.000 nieuwe klanten bijgekomen.

Ralph Hamers, CEO van ING Groep, zegt: 'In het tweede kwartaal hebben we ons digitale productaanbod aan particuliere klanten verder uitgebreid en nieuwe manieren gevonden om te kunnen voldoen aan de financieringsbehoeften van kleine bedrijven. Zo zijn we in België een samenwerkingsverband aangegaan met Koalaboox, een online financiële dienstverlener, om kleine bedrijven te helpen hun financiële positie te beheren met tools voor cashmanagement en facturering. In Polen konden we met behulp van datamining een geselecteerde groep ondernemers voorzien van vooraf goedgekeurde leningen. Hierdoor verbeterde de klantbeleving en werd het kredietverleningsproces efficiënter.”

Volledig verslag hier.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.