Ads Top

Knab haalt meeste klanten weg bij Rabobank

De meeste mensen die overstappen naar Knab komen momenteel van de Rabobank. Van alle overstappers is bijna 40 procent afkomstig van de Rabobank. De andere overstappers zijn afkomstig van ABN AMRO en ING, met elk zo’n 30 procent. Gemiddeld stappen in 2015 tot nu toe iets meer dan honderd klanten per week over van een andere bank naar Knab, zo maakt de internetbank bekend.

Op grond van het marktaandeel van de drie grootbanken zou je verwachten dat de meeste overstappers afkomstig zouden zijn van marktleider ING. Dit is veruit de grootste bank in Nederland. Maar uit een analyse van Knab blijkt dat de meeste klanten zijn overgestapt vanaf de Rabobank. Volgens Marcel Kalse, medeoprichter van Knab, komt dit door het kostenvoordeel. “Met een overstap naar Knab bespaar je een hoop geld.”

Elk jaar maken meer dan 100.000 mensen in Nederland gebruik van de overstapservice, een dienst die alle banken samen hebben opgezet. Volgens Marcel Kalse, medeoprichter van Knab, is het wisselen van bank net zo eenvoudig geworden als het wisselen van energieleverancier. “Je hoeft alleen je handtekening te zetten onder het overstapformulier. Hierna worden al je boekingen automatisch omgezet naar je nieuwe rekening.”


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.