Ads Top

Duurzame bank laat gezonde ontwikkeling zien

Triodos Bank sluit de eerste helft van 2015 met een nettowinst van 21,9 miljoen euro, 91 procent hoger vergeleken met dezelfde periode in 2014.

Triodos Bank heeft echter in het eerste halfjaar van 2014 aanzienlijk moeten bijdragen aan de redding van SNS Reaal. Dat drukte de winst van de bank.

Het totaal in beheer gegeven vermogen van Triodos Bank is het afgelopen halfjaar met 8 procent gegroeid naar 11,5 miljard euro. De bank noteerde 48.000 nieuwe klanten, waarmee het totaal op 578.000  komt.

De kredietverlening aan duurzame ondernemers en projecten nam met 7 procent toe. In het eerste halfjaar van 2014 was dit nog 4 procent. Binnen de hypotheekportefeuille voor duurzame woningen was er in de eerste helft van 2015 zelfs sprake van een stijging van 22 procent. De toevoeging aan de voorzieningen voor dubieuze debiteuren daalde sterk en bedroeg 1,6 miljoen euro.

CEO Peter Blom van Triodos Bank ziet naar eigen zeggen 'positieve signalen wat betreft de groei in de duurzame sectoren die wij financieren. Triodos Bank heeft een sterke uitgangspositie om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de Europese duurzame energiemarkt. Ook in andere sectoren die een transitie vergen naar een circulaire economie en sectoren als 'duurzame landbouw en voeding' en 'zorg en welzijn' kan Triodos Bank als financier het verschil maken.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.