Ads Top

Factuurfraude in Almere

Sinds juni 2015 heeft de politie in Almere negen aangiftes opgenomen van factuurfraude. De recherche heeft de zaak in onderzoek en geeft preventietips om deze vorm van fraude te voorkomen.

Een aantal van deze aangevers heeft facturen betaald, waarvan later bleek dat het rekeningnummer niet van het bedrijf is waar de factuur vandaan kwam. Andere aangevers hadden op tijd door dat het rekeningnummer niet klopte en betaalden niet. Het vermoeden bestaat dat de originele facturen onderschept zijn en vervalst door er een ander bankrekeningnummer op te zetten. De geadresseerden die geld overmaakten, deden dit naar het onjuiste bankrekeningnummer. De originele facturen blijven hierdoor onbetaald, waardoor de fraude aan het licht kwam. De politie onderzoekt de zaken, die mogelijk met elkaar te maken hebben aangezien het in een aantal gevallen om hetzelfde bankrekeningnummer gaat.

Tips om fraude te voorkomen

Let op bij het betalen van uw facturen. Mogelijke kenmerken van vervalste facturen zijn:

•een sticker over het bankrekeningnummer

•de tekst van het bankrekeningnummer wijkt qua kleur of lettertype af van de rest van de tekst

•het bankrekeningnummer is anders dan op eerdere rekeningen van hetzelfde bedrijf.

Mocht u een rekeningnummer op een factuur niet vertrouwen, neem dan (telefonisch) contact op met het betreffende bedrijf. Als u belt, vergelijk dan het telefoonnummer op de rekening ook met het nummer op de site van het bedrijf en/of in de telefoongids.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.