Ads Top

Rabobank biedt klanten Digitaal Incassomachtigen

De Rabobank biedt haar klanten vanaf vandaag Rabo Digitaal Incassomachtigen. Daarmee kunnen consumenten online een eenmalige of doorlopende machtiging tot incasso afgeven via internetbankieren. Een handtekening op papier is dan niet meer nodig. De schermen zijn gebaseerd op iDEAL. Nederlandse webwinkels, energiebedrijven, telecomproviders, verzekeraars, andere bedrijven en ook verenigingen en stichtingen kunnen deze betaalmogelijkheid aanbieden. Klanten kunnen zo snel, veilig en gemakkelijk hun incassomachtigingen regelen.

Iedereen die online, via desktop, laptop, tablet of mobiel een overeenkomst aangaat die met incasso wordt betaald, kan gebruik maken van de nieuwe service. De voordelen van incasso, zoals achteraf betalen op een afgesproken moment of periodiek betalen kunnen daardoor beter online worden benut. Net als bij de papieren machtiging, kunnen klanten het bedrag binnen 8 weken laten terugstorten (storneren) als ze het niet eens zijn met de incasso.

Het gebruik van online incassomachtigen biedt ondernemingen niet alleen gemak, maar ook zekerheid. Fred van Pouderoijen, manager Zakelijk Betalen bij de Rabobank: “Het bedrijf ontvangt direct een geldige internetmachtiging, en hoeft niet meer te wachten op een getekende of gescande machtiging. Bovendien is het opgeven van foutieve rekeningnummers verleden tijd. Het rekeningnummer wordt immers direct bij het opgeven van de machtiging al gecontroleerd.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.