Ads Top

Rabo profiteert van economisch herstel

Rabobank Groep boekte in de eerste helft van 2015 een nettowinst van 1.522 miljoen euro, 41 procent meer dan een jaar geleden. Het herstel van de Nederlandse economie droeg bij aan een scherpe daling van de kosten kredietverliezen bij de lokale Rabobanken en vastgoeddochter FGH Bank. De bank moet wel afboeken op goodwill in de VS.

De toevertrouwde middelen namen met 1,9 miljard euro toe tot 328,2 miljard euro. De spaargelden van particulieren stegen met 1 procent tot 143,6 miljard euro ondanks de extra aflossingen op hypotheken.

Per saldo steeg de kredietportefeuille met 4,7 miljard euro tot 434,4 miljard euro, vooral door valuta-effecten. Het economisch herstel in Nederland leidt nog niet tot een hogere kredietvraag bij ondernemers. Het marktaandeel in de handel, industrie en dienstverlening in Nederland is licht toegenomen.

In de eerste helft van 2014 werd het resultaat nog met 214 miljoen euro gedrukt door de eenmalige resolutieheffing in verband met de nationalisatie van SNS Reaal. In de eerste helft van dit jaar werd een last van 121 miljoen euro genomen inzake de bijdrage aan het Nationaal Resolutiefonds. In de tweede helft van dit jaar moet, behalve met de bankenbelasting, ook rekening worden gehouden met de bijdrage aan het ex ante gefinancierde depositogarantiestelsel.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.