Ads Top

Slechts helft kamerbewoners heeft inboedelverzekering

Slechts 46 procent van de studenten die op kamers woont heeft een inboedelverzekering afgesloten. Daarvan heeft slechts een klein deel dekking voor schade of diefstal buitenshuis, terwijl de inboedel steeds mobieler wordt, denk aan een laptop. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten Wegwijzer.

 De 1.000 universitaire studenten die deelnamen aan het onderzoek noemen hun laptop en smartphone in de top drie van bezittingen waarover ze zich het meeste zorgen maken. Bijvoorbeeld wat betreft diefstal of schade. Vooral buitenshuis is dat het geval: slechts dertien procent maakt zich vooral zorgen over bezittingen binnenshuis, tegenover 58 procent buitenshuis.

 Opvallend in dit kader is dat maar zestien procent van de verzekerde studenten heeft gekozen voor dekking voor schade, diefstal of verlies buitenshuis. Het Verbond van Verzekeraars roept studenten dan ook op niet alleen aan de introductieweek te denken, maar ook even de tijd te nemen om een passende verzekering af te sluiten. “Wat zijn de risico’s die niet wilt of kunt dragen? Het is verstandig om na te denken of je een bepaald risico wilt nemen en eventueel een passende verzekering af te sluiten.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.