Ads Top

Tussentijdse aflossingen op de hypotheek nemen toe

ABN AMRO ziet dat klanten vaker tussentijds aflossen op hun hypotheek. Zo is het aantal extra aflossingen is in de eerste helft van 2014 met 48% gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2012. De stijging neemt nu wel iets af. Ten opzichte van de eerste helft van 2013 was de stijging in vergelijking met de eerste helft van 2014 bijna 5%.

Het gemiddelde aflosbedrag in 2014 is een kleine 10.000,- euro. Ongeveer 20% van de extra aflossingen wordt gedaan door klanten met een hypotheek die 'onder water' staat.

Bij ABN AMRO hebben klanten sinds 1 november 2013 de mogelijkheid om extra boetevrij af te lossen tot de meest actuele WOZ-waarde. Ongeveer 1000 klanten hebben daar tot nu toe gebruik van gemaakt voor een gemiddeld bedrag van 40.000,- euro.

ABN AMRO denkt dat de groei van de tussentijdse aflossingen waarschijnlijk niet verder zal toenemen. Het vertrouwen in de huizenmarkt neemt toe. En ook is het spaargeld dat klanten kunnen aanwenden voor tussentijdse aflossingen niet onuitputtelijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.