Ads Top

Meeste problemen met bereikbaarheid geldautomaten in noordelijke provincies

Inwoners van de provincies Drenthe, Friesland en Groningen ervaren de bereikbaarheid van geldautomaten veel vaker als een probleem dan de rest van Nederland. Gemiddeld geeft 15 procent van de mensen in noordelijke provincies aan dat ze meer dan vijf kilometer moeten afleggen om bij een geldautomaat te komen. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope, in opdracht van YourCash. Landelijk is dat percentage slechts 3 procent. 

De Tweede Kamer debatteert woensdag 10 september met minister Dijsselbloem van Financiën over de bereikbaarheid van geldautomaten. De aanleiding hiervoor waren klachten vanuit verschillende gebieden in Nederland over het verdwijnen van geldautomaten.

Een groot deel van de Tweede Kamer is van mening dat er voor geldautomaten een zogeheten vijf kilometer-norm moet komen. Dat zou inhouden dat elke Nederlander binnen een straal van vijf kilometer van zijn huis een pinautomaat tot zijn beschikking heeft. Minister Dijsselbloem ziet vooralsnog niets in een strikte norm: hij stelt voor om maatwerkoplossingen te introduceren in gebieden waar inwoners problemen ervaren met de bereikbaarheid van geldautomaten.

Het onderzoek van Multiscope werd uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders. Met name de ouderen in het onderzoek ervaren de afstand tot een geldautomaat als een probleem: één op de vijf respondenten van 55 jaar of ouder geeft aan dat ze vaker een geldautomaat in een supermarkt zouden willen zien. Vier op de tien mensen uit deze leeftijdsgroep die gebruik maken van een geldautomaat, doen dat vier tot vijf keer per maand.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.