Ads Top

RegioBank en SPAR gaan samenwerken voor leefbaarheid in dorpen

RegioBank en SPAR Holding gaan samenwerken om het voorzieningen niveau in krimp- en anticipeergebieden op peil te houden. In plaatsen in Nederland waar voorzieningen verdwijnen slaan beide partijen de handen ineen om de leefbaarheid te bevorderen en de lokale economie te ondersteunen. Hiervoor gaat RegioBank in een aantal SPAR winkels een Serviceloket inclusief geldautomaat inrichten. Met de 'bank in de buurtwinkel' zorgen RegioBank en SPAR ervoor dat bancaire dienstverlening terugkeert in dorpen waar deze is verdwenen of gaat verdwijnen. Hans van den Bor (RegioBank) en Sjaak Kranendonk (SPAR) tekenen hiervoor vanmiddag een intentieovereenkomst.

SPAR Holding is met haar ruim 500 SPAR en Attent winkels prominent aanwezig in regio's waar nu of in de toekomst sprake is van bevolkingsdaling. RegioBank heeft ca. 530 vestigingen, waarvan het merendeel in dorpen en kleine steden is gevestigd.

RegioBank start samen met SPAR een proef in dorpen in krimpgebieden om zowel contant geld beschikbaar te stellen en een extra serviceloket in te richten. Doelstelling hierbij is de bewoners de beschikbaarheid terug te geven van deze belangrijke functies voor de leefbaarheid van een dorp. SPAR geeft hiermee een duidelijke invulling aan de spilfunctie die zij in deze gebieden heeft. Minimaal één dagdeel in de week wordt de servicebalie bemand door een Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Klanten kunnen bij deze servicebalie terecht voor vragen rondom sparen en betalen. Beide organisaties laten hiermee zien actief te willen bijdragen aan de leefbaarheid in dorpen en kleine kernen in krimp- anticipeergebieden.

De aanwezigheid van een bank in de buurt is zeer belangrijk voor de leefbaarheid en de lokale economie. Mensen willen voor hun financiële zaken graag persoonlijk contact en advies dichtbij huis. Een geldautomaat in de buurt zorgt dat mensen gemakkelijk over contant geld kunnen beschikken. Voor hun dagelijkse boodschappen, de sportkantine, de markt, winkelen of gewoon omdat zij het prettig vinden om met contant geld te betalen. De lokale economie profiteert ook, omdat het geld doorgaans ter plekke wordt uitgegeven.

RegioBank en SPAR hebben afgesproken dat ze starten met een proef in vijf dorpen in krimp- en anticipeergebieden. De daar opgedane ervaringen worden gebruikt om in meer dorpen een Serviceloket in te richten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.