Ads Top

Rabo Scanner vervangt Random Reader

Rabobank introduceert vanaf 18 september de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. De vervanging van 5,4 miljoen Random Readers zal gefaseerd  gebeuren. Klanten kunnen de Reader blijven gebruiken tot ze de Rabo Scanner hebben ontvangen. Eind 2015 zullen de Random Readers vervangen zijn door Rabo Scanners. Klanten krijgen persoonlijk bericht van de Rabobank wanneer zij de Rabo Scanner ontvangen.

'De Rabobank biedt haar klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te kunnen doen met een maximum aan gebruiksgemak', zegt Ron Droste, directeur Particulieren & Private Banking. 'De Random Reader speelde de afgelopen 10 jaar hierbij een belangrijke rol maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven. Met de komst van de Rabo Scanner maken we het voor de klant nog gemakkelijker om zijn bankzaken te doen.'

De Rabo Scanner biedt klanten meer gebruiksgemak omdat er minder vaak codes ingevoerd hoeven te worden. De Rabo Scanner werkt anders dan de Random Reader. Op het scherm van de computer, tablet of smartphone van de klant verschijnt een kleurcode. Na het scannen van de kleurcode met de ingebouwde camera van de Rabo Scanner ziet de klant op het scherm van de Rabo Scanner wat hij ondertekent. Vervolgens genereert de Rabo Scanner een signeercode. De klant voert de signeercode in op computer, tablet of smartphone om de opdracht te ondertekenen.

Het uitleveren van de scanners duurt ongeveer anderhalf jaar, tot die tijd kunnen de beide apparaten naast elkaar gebruikt worden. Klanten hoeven zelf niets te doen, ze ontvangen automatisch bericht wanneer zij overgaan op de scanner. De eerste groep gebruikers ontvangt de Rabo Scanner op 18 september. Vanaf die datum wijzigen daarom de inlogschermen van Rabo Internetbankieren en Rabo Mobielbankieren, ook bij betalingen via iDeal krijgen klanten een ander inlogscherm te zien.

De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en externe leverancier Vasco.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.