Ads Top

Delta Lloyd licht pensioenoverzicht toe tijdens webinar

Delta Lloyd organiseert dit jaar voor het eerst een webinar om het Uniform Pensioenoverzicht toe te lichten. Delta Lloyd doet elk jaar onderzoek naar hoe klanten geïnformeerd willen worden over hun Uniform Pensioenoverzicht en past hier de communicatie op aan. Hieruit blijkt dat klanten behoefte hebben aan persoonlijke communicatiemiddelen zoals een webinar. Pensioenverzekeraar Delta Lloyd start deze week met de jaarlijkse verzending van de Uniforme Pensioenoverzichten (UPO).

Delta Lloyd organiseert op 30 oktober, tijdens de Pensioen3daagse, het UPO-webinar. Pensioenexperts leggen tijdens dit webinar het UPO uit en beantwoorden vragen. Daarnaast stond een toelichting in het Engels hoog op het wensenlijstje. Vanaf dit jaar stelt Delta Lloyd daarom ook Engelse uitleg en tips over het UPO beschikbaar op de website. Hier staan ook Engelse UPO-voorbeelden. Hiermee stimuleert de pensioenverzekeraar ook hun Engelstalige klanten zich meer te verdiepen in hun pensioensituatie.

Leon van Riet, algemeen directeur Delta Lloyd Leven: ‘We roepen mensen op zich een paar minuten te verdiepen in hun UPO. We kunnen ons voorstellen dat ze dan een aantal vragen hebben. Om hierbij te helpen, ondersteunen we op verschillende manieren. Naast de gebruikelijke kanalen geven we de uitleg over het UPO nu ook in het Engels en organiseren we een speciaal UPO-webinar. Delta Lloyd vindt het belangrijk dat klanten zich kritisch buigen over hun pensioen. Wij raden klanten aan naar een adviseur te gaan voor een solide financiële planning. Als duidelijk is wat je later wil doen, hoeveel je daarvoor nodig hebt en hoe je pensioen er straks uit ziet, weet je of dat voldoende is. En kun je ook nog iets veranderen aan je persoonlijke financiële situatie. Zo kun je nu en later je eigen koers blijven varen.’

Net als voorgaande jaren kunnen klanten met vragen over hun UPO contact opnemen met de klantenservice van Delta Lloyd of hun vraag stellen via sociale media zoals Twitter. Engelstalige klanten kunnen ook via deze kanalen bij ons terecht. In vijf animatiefilmpjes zijn de meest gestelde vragen en antwoorden van onze klanten over het UPO te zien. In de top vijf van de meest gestelde vragen staat op nummer één de vraag: ‘Waarom staan mijn kinderen en/of partner niet op mijn UPO?’ Ook geeft Delta Lloyd op de website tips waar klanten op moeten letten bij het lezen van hun UPO.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.