Ads Top

BNP rondt overname Bank BGZ af

BNP Paribas heeft de controle verkregen over Bank Gospodarki Żywnościowej (Bank BGŻ). De waarde van Bank BGŻ bedraagt PLN 4,5 miljard (ongeveer EUR 1,1 miljard) en is inclusief de activiteiten van Rabobank Polska, die eind juni werden geïntegreerd in BGŻ.

In vervolg op de overeenkomst van 5 december 2013 tussen Rabobank en BNP Paribas, zal BNP Paribas op 23 september  de acquisitie  van 41 763 109 aandelen van BGŻ, goed voor 74,39% van het aandelenkapitaal, afronden. In reactie op de tender offer heeft Rabobank  vandaag aandelen aangeboden. Na afronding van de tender offer zal BNP Paribas tussen 88,64% en 90% van BGŻ in handen hebben, terwijl Rabobank een belang van iets minder dan 10% behoudt. Deze acquisitie is afgerond nadat alle wettelijke goedkeuringen zijn verkregen, waaronder die van de Poolse toezichthouder (KNF).

Afhankelijk van het verkrijgen van de vereiste wettelijke goedkeuringen, waaronder die van de Nationale Bank van België en de Poolse toezichthouder (KNF), zal BGŻ naar verwachting fuseren met BNP Paribas Bank Polska S.A. BNP Paribas verwacht dat de essentiële voorwaarden van deze voorgestelde fusie, waaronder de voorgestelde aandelenruilverhouding voor de fusie, door BGŻ en BNP Paribas Bank Polska bekend gemaakt worden vóór de afsluiting van de inschrijvingsperiode van de tender offer.
  
Directeur-generaal Jean-Laurent Bonnafé van BNP Paribas: “Wij verwelkomen de medewerkers en klanten van BGŻ bij de Groep BNP Paribas. De overname van BGŻ is een cruciale strategische stap voor onze Groep. Zodra de fusie met BNP Paribas Bank Polska is goedgekeurd en afgerond, zal de nieuwe entiteit de kracht van onze internationale bankgroep samen met de expertise van een Poolse bank van topkwaliteit, gespecialiseerd in landbouw en voeding, met een nationaal netwerk en een expertise in digitaal bankieren, samenbrengen. Dankzij deze sterke basis, die wij verder willen blijven ontwikkelen, zullen wij een speler van belang worden op de Poolse markt.”
 
BNP Paribas heeft een lange aanwezigheid in Polen en draagt al meer dan 20 jaar bij aan de ontwikkeling van de Poolse economie. Na de acquisitie van Fortis kon het in Polen een gediversifieerde bankactiviteit voor particulieren en ondernemingen uitbouwen.
  
BNP Paribas Polska biedt een breed producten- en dienstenpallet aan voor particulieren, kleine ondernemingen en bedrijfsklanten, waaronder deposito’s, leningen, producten voor de financiële markt en geselecteerde beleggingsbankoplossingen. Het bedient meer dan 400.000 klanten, terwijl Bank BGZ meer dan 1,2 miljoen particulieren, MKB en corporate klanten bedient. Zijn kernactiviteit ligt in de food & agrisector, in het bijzonder in de financiering van landbouw, de voedseleconomie en regionale infrastructuur.
                                                                                                             
“Wij zijn heel blij dat we onze nieuwe Poolse collega's kunnen verwelkomen in ons team. Samen zullen we optimaal ten dienste staan van onze klanten, zowel ondernemingen als particulieren. De Poolse klanten van BGŻ kunnen voortaan gebruik maken van het internationale netwerk van BNP Paribas en profiteren van de strategische focus op elektronisch bankieren, die wij verder willen ontwikkelen. Na afloop van de fusie zal de gecombineerde entiteit de zevende grootste universele bank in Polen zijn met een marktaandeel van 4% voor deposito's, een netwerk van meer dan 500 kantoren in het hele land met een sterke aanwezigheid in kleine en middelgrote steden, een internettool (BGŻ Optima) en partnerschappen in consumentenkredieten waardoor klanten over het hele land worden bereikt, en een sterke focus op het midden- en kleinbedrijf en corporates, in het bijzonder in de landbouw en voedselverwerkingssegment,” aldus Stefaan Decraene, hoofd International Retail Banking bij BNP Paribas.
  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.