Ads Top

'Consument beter verzekerd door social media'

Door het koppelen van social media gegevens kunnen consumenten voortaan; besparen op hun verzekeringen, beter verzekerd zijn en cruciale gegevens sneller updaten. Het initiatief, gelanceerd door financiële webwinkel Verzekeringen.com, is vrijblijvend en bedoeld als proactieve hulp.

Hoewel ieders persoonlijke situatie met enige regelmaat verandert, worden belangrijke verzekeringen zoals een inboedel- of reisverzekering minder vergeleken. Dit is niet alleen een gemiste kans om te besparen op verzekeringen, maar ook om de verzekeraar te informeren over bijvoorbeeld het nieuwe woonadres of een verhoogde waarde van de inboedel nadat je bent gaan samenwonen.

Door het koppelen van een Facebook of Twitter account kan het algoritme van Verzekeringen.com bepalen of het interessant is om je verzekeringen te vergelijken. Of dat het eventueel nodig is dat je je polis gegevens moet updaten.

De gekozen aanpak werkt net zo gemakkelijk als efficiënt. Jelmer Dingemanse van Verzekeringen.com, licht toe: "Zodra een klant op Twitter zijn plannen deelt voor een wereldreis, dan kunnen wij aanbieden om de reisverzekering met Europese dekking om te zetten naar een reisverzekering met werelddekking. Een ander voorbeeld kan zijn het dat iemand zijn woonplaats op Facebook update. Vanuit Verzekeringen.com kunnen we dan proactief vragen of we de polis ook mogen aanpassen met het nieuwe adres."

Naast het proactieve advies, worden alle afgesloten verzekeringen ook regelmatig vergeleken om te zien of de consument een besparing kan realiseren en dus beter kan overstappen. Voor inbreuk op de privacy hoeft niet te worden gevreesd. Het koppelen van social media is naast kosteloos ook vrijblijvend, verzamelde data worden niet langer dan 24 uur bewaard en nooit gedeeld met verzekeraars.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.