Ads Top

De Rabo Wallet: een portemonnee in je telefoon


Met je smartphone betalen, het banksaldo checken en de spaarpunten op je klantenkaart bijschrijven. Een eerste 100.000 Rabobank-klanten kunnen dat binnenkort met hun digitale portemonnee: de Rabo Wallet. Die biedt meer gemak bij het winkelen en betalen aan de kassa. Ook ondernemers profiteren van de snelheid en extra mogelijkheden van deze nieuwe manier van betalen.

De Rabo Wallet is een app met daarin een mobiele bankpas waarmee Rabobank-klanten snel en eenvoudig aankopen kunnen doen. Betalingen worden rechtstreeks van de betaalrekening afgeboekt, door de telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Dat kan met telefoons die zijn uitgerust met Near Field Communicatie-technologie (NFC) en daarnaast de mogelijkheid hebben om de mobiele bankpas veilig op te slaan. Voor bedragen tot 25 euro is het geven van een pincode niet per se nodig.
  
Voor ondernemers zijn vooral de snelheid van mobiel betalen en de interactiemogelijkheden interessant. De Rabo Wallet kan scannen met GPS, zodat klanten (als zij dat willen ) aanbiedingen kunnen ontvangen van winkeliers in de omgeving waar ze op dat moment zijn. Mobiel betalen zal naar verwachting ook de hoeveelheid contant geld verder laten afnemen.

Op dit moment zijn alleen Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note3 toestellen geschikt voor gebruik van de Rabo Wallet. Samsung-gebruikers van 18 jaar of ouder die beschikken over een betaalpakket of studentenpakket (met Wereldpas en Internetbankieren) van Rabobank kunnen de Rabo Wallet binnenkort gratis downloaden in de Google Playstore.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.