Ads Top

ING Private Banking introduceert beleggingsstrategie met indextrackers

Klanten van ING Private Banking kunnen vanaf vandaag kiezen voor vermogensbeheer dat volledig bestaat uit indextrackers. Deze portefeuille wordt actief beheerd door de beleggingsexperts van het ING Investment Office. Klanten kunnen hierdoor tegen lagere kosten de voordelen van vermogensbeheer ervaren. Uitgesproken wensen van klanten van ING Private Banking hebben geleid tot deze vorm van beleggen met beheer. “De beleggingsstrategie Index van ING Private Banking komt tegemoet aan een duidelijke klantwens,” aldus Karien van Gennip, directeur Private Banking & Beleggen bij de ING. Zo wordt de portefeuille volledig opgebouwd met relatief voordelige indextrackers en worden de beleggingen actief beheerd.

De klant krijgt hiermee een gebalanceerde beleggingsportefeuille met wereldwijde spreiding tegen relatief lage kosten. De fondskosten van deze strategie zijn laag, op dit moment 0,19 %. Daarnaast is de servicefee bij ING ruim 10% lager dan bij de andere strategieën. Van Gennip: “Zeker voor klanten die meer waarde hechten aan lagere kosten dan aan de kans om de markt te verslaan, is de beleggingsstrategie Index een goede optie. De klant kan hiermee met een goede spreiding beleggen tegen een aantrekkelijk tarief.”
.
Vanaf het einde van het jaar is deze beleggingsstrategie ook beschikbaar voor alle andere particuliere klanten van de ING. In de afgelopen jaren is het aanbod indextrackers wereldwijd enorm gestegen, met grote verschillen in de kwaliteit en kosten. De beleggingsstrategie Index bestaat uit een overzichtelijk aantal indextrackers die op zorgvuldige wijze door het ING Investment Office zijn geselecteerd uit het wereldwijde aanbod. Het overzichtelijke aantal producten in de portefeuille draagt bij aan verdere transparantie voor de klant.
.
Met de introductie van de beleggingsstrategie Index is ING Private Banking nog beter in staat haar klanten een vermogensbeheeroplossing op maat aan te bieden. Daarbij staan specifieke wensen centraal, zoals  bijvoorbeeld een focus op duurzame bedrijven, juist meer dividendaandelen, of bepaalde individuele titels in het bijzonder. Van Gennip: ”Wij vinden het belangrijk om het vermogen van onze relaties te beheren op de manier die bij hun persoonlijke wensen en behoeften past.”
Beleggen met beheer bij ING Private Banking is beleggen tegen een helder tarief: een service fee met een basisdeel van 1100 euro en daarnaast een variabel deel op basis van het gekozen risicoprofiel – tussen 0,60% (0,50% bij Index) en 0,91% (0,81% bij Index) over het gemiddeld belegd vermogen. De ING berekent verder geen transactiekosten of overige kosten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.