Ads Top

Winst ABN veel lager

De onderliggende nettowinst van ABN steeg het afgelopen kwartaal met 103 miljoen euro, ofwel 47 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013. De gerapporteerde nettowinst van 39 miljoen (na afdracht van belastingen) in het tweede kwartaal van 2014 werd beïnvloed door twee bijzondere posten, een eenmalige kostenpost van 216 miljoen in verband met de overgang naar een nieuwe pensioenregeling en een heffing van 67 miljoen voor SNS Reaal.

De netto rentebaten verbeterden met 6 procent jaar-op-jaar, terwijl de totale baten iets lager uitvielen. De onderliggende cost/income ratio bedroeg 61 procent. De onderliggende kredietvoorzieningen daalden met 164 miljoen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 tot 342 miljoen.

Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN Amro, is tevreden met de behaalde resultaten. 'Wij blijven voorzichtig optimistisch over het herstel van de Nederlandse economie. Al kan de opwaartse trend in de toekomst onder druk komen te staan door de toenemende geopolitieke risico’s in de wereld.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.