Ads Top

Triodos merkt druk heffing SNS

Triodos Bank heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst behaald door de verplichte bijdrage die banken moeten leveren aan de nationalisatie van SNS Reaal.

Het totaal beheerd vermogen, bestaande uit Triodos Bank, de beleggingsfondsen en Private Banking, is toegenomen met 4 procent tot 10 miljard euro. De netto winst van Triodos Bank is 11,5 miljoen euro, een daling van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013 (13,4 miljoen). Deze daling is het gevolg van de verplichte bijdrage aan de nationalisatie van SNS Reaal.

De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven en projecten groeide met 4 procent. In dezelfde periode van 2013 was de groei 5 procent. Een stabiele en gezonde ontwikkeling van de kredietverlening is een speerpunt voor Triodos Bank. Deze activiteit draagt het meest concreet bij aan het realiseren van de missie van de bank. De toevoeging aan de voorzieningen voor probleemkredieten daalde naar 5,2 miljoen euro (5,5 miljoen in dezelfde periode van 2013).

Het aantal klanten is gestegen met ruim 33.000 tot 550.000. De toevertrouwde middelen, bestaande uit spaargelden, termijndeposito's en tegoeden op betaalrekeningen, groeiden in het eerste halfjaar van 2014 met 7 procent.

In de eerste zes maanden van 2014 steeg het eigen vermogen van de bank met 4 procent naar 678 miljoen. In dezelfde periode van 2013 bedroeg de groei 5 procent. Campagnes in de landen waar de bank actief is, blijven goede resultaten opleveren. Triodos Bank kiest bewust voor een sterke kapitaalspositie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.