Ads Top

Komt er een bank speciaal voor ambtenaren?

Het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar in Nederland een bank hebben speciaal voor ambtenaren. Bij deze Ambtenarenbank is het alleen mogelijk voor ambtenaren om klant te worden.

Bij Ambtenarenbank kunnen ambtenaren, tegen lagere kosten en een aantrekkelijkere rente, hun bankzaken regelen zoals bij andere handelsbanken (online via computer of mobiel, maar ook op de traditionele manier).

Een groep belanghebbenden is op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken voor de oprichting van "De Ambtenaren Voorschotbank". Een voorschotbank is een financieringsmaatschappij gespecialiseerd in consumentenkrediet.

Onlangs kwam het advies van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) aan het kabinet om de concurrentie in de bankensector te versterken. Er is te weinig concurrentie volgens de ACM en men adviseert om het makkelijker te maken een nieuwe bank op te richten.

Om een bank te beginnen is er een vergunning nodig van De Nederlandsche Bank. Marktpartijen hebben tegen de ACM gezegd dat de onzekerheid tijdens de procedure en de afhoudende instelling van DNB hen terughoudend maakt een vergunning aan te vragen. De ACM vindt daarom dat het vergunningsstelsel van DNB geëvalueerd en aangepast moet worden.

Eén van de initiatiefnemers van de Ambtenarenbank is Bridge Finance, de moedermaatschappij van www.ambtenarenlening.nl welke zich reeds jaren richt op financieringen voor ambtenaren.

Bridge Finance focust zich met ambtenarenlening juist op de doelgroep ambtenaren omdat statistisch bewezen is dat de betalingsachterstanden van deze groep vele malen kleiner is dan gemiddeld waardoor men dus veel minder risico's loopt en lagere rentes aan kan bieden dan andere banken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.