Ads Top

ICTKeurmerk wapen tegen banken

Als reactie op de nieuwe regels die de banken begin dit jaar invoerden voor veilig telebankieren is nu het ICTKeurmerk geïntroduceerd. Hiermee wordt consumenten een wapen in handen gegeven wanneer hun bank weigert de schade te vergoeden omdat de klant wordt verweten dat deze voor het telebankieren een onveilige computer heeft gebruikt.

Een van de nieuwe regels van de banken betreft de technische veiligheid van de computerapparatuur. Brancheorganisatie ICTWaarborg speelt hierop in met een keuring van de apparatuur, waardoor slachtoffers van fraude bij internetbankieren niet meer kan worden verweten dat zij op dat gebied nalatig zijn geweest.

"Banken proberen op dit moment onder een schadevergoeding uit te komen, door de schuldvraag bij het slachtoffer neer te leggen. Dat is de omgekeerde wereld. Consumenten moeten zich hiertegen kunnen weren. Daarom is het ICTKeurmerk ontstaan," zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg. "Wanneer de computer waarmee is getelebankierd dit keurmerk heeft, kan de bank niet meer beweren dat deze onveilig was."

Afgelopen woensdag reikte Vale aan de eerste 100 ICT-specialisten die in Houten met succes de opleiding tot Keurmeester van het ICTKeurmerk hebben gevolgd het bijbehorende certificaat uit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.