Ads Top

Tom Kliphuis bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ

Tom Kliphuis begint op 3 september 2014 als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Coöperatie VGZ. Hij volgt daarmee Rob Hillebrand op, die op 1 juli zijn functie om gezondheidsredenen heeft neergelegd. Met de benoeming van Tom Kliphuis is de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ weer voltallig.

​Tom Kliphuis (50) heeft jarenlange ervaring in de verzekeringssector. Hij werkte voor ING Insurance als CEO in Mexico en Chili en was lange tijd verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING in Centraal- en Zuid-Europa. Zijn meest recente functie was CEO-Benelux, waar hij onder andere leiding gaf aan Nationale-Nederlanden, met een balanstotaal van € 70 miljard, een premie-inkomen van € 6 miljard en bijna 6.000 fte de tweede algemene verzekeraar van Nederland.

Naast Tom Kliphuis bestaat de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ uit Kees Hamster (CFO) en Ab Klink (portefeuille Zorg). De benoeming van Tom Kliphuis is onder voorbehoud van goedkeuring door de Ledenraad van Coöperatie VGZ en instemming door de Ondernemingsraad.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.