Ads Top

Beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsfondsen opnieuw naar recordhoogte

In het tweede kwartaal van 2014 bereikte het beheerd vermogen van de Nederlandse beleggingsfondsen voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een recordhoogte.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 stegen beleggingen van de Nederlandse beleggingsfondsen met 4,5% (29,3 miljard euro), vooral als gevolg van koerswinsten op aandelenbeleggingen. Het belegd vermogen in aandelen nam toe met 7,8% en is de grootste groei onder de beleggingsinstrumenten.

De aangroei van het belegd vermogen in Nederlandse beleggingsfondsen is deels te verklaren door een positieve netto-inleg van 1,7 miljard, 1,3 miljard meer dan in het vorige kwartaal. Aandelenfondsen waren het populairst onder beleggers met een netto-inleg van 3,6 miljard, waarvan 1,8 miljard in opkomende markten. Ook in vastgoedfondsen en overige fondsen werd geïnvesteerd (1,2 miljard respectievelijk 0,4 miljard). Daarentegen werd 2,4 miljard euro aan obligatiefondsen onttrokken door beleggers. Geld werd verder teruggetrokken uit gemengde fondsen (0,2 miljard) en hedgefondsen (0,9 miljard). Met uitzondering van de overige fondsen hebben beleggers dezelfde (des)investeringsstrategie als in het voorgaande kwartaal uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.