Ads Top

Vergelijken woonverzekeringen kan lonen

Koffie over de laptop, de smartphone die op straat klettert. In het kleine hoekje schuilt nog steeds het ongeluk, alleen kan de schade groot zijn. Verschillende verzekeraars passen de voorwaarden van hun inboedelverzekering aan, meldt vergelijkingssite Independer. “Zo voeren sommige aanbieders een eigen risico in van 150 euro”, zegt Suzan Samson, manager woonverzekeringen van Independer. “Bij een kapot scherm van de smartphone loont het dan niet meer de moeite om de schade te claimen.”
.
“Bedenk bij het verzekeren van je bezittingen altijd welke schade je makkelijk zelf kunt dragen”, adviseert Milo Alink, marketeer schadeverzekeringen bij ING. “Verzekeringen zijn vooral bedoeld voor calamiteiten, niet voor ieder wissewasje.”

De waarde van kleding, maar ook van mobiele apparatuur, zoals smartphones, kan snel verminderen. Na 5 jaar hebben ze al bijna geen restwaarde meer, stelt de Consumentenbond. Er kan daarom een groot verschil zijn tussen nieuwwaarde en dagwaarde. Zo kan het zijn dat een verzekering de nieuwwaarde vergoedt, tenzij de dagwaarde minder dan 40 procent van de nieuwwaarde is. “Wij verzekeren de inboedel tien jaar lang tegen nieuwwaarde”, zegt Milo Alink. “Dat is uniek in de markt.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.