Ads Top

Veranderingen voor de portemonnee per 1 juli

Op 1 juli en 1 januari veranderen de nodige wetten die gevolgen hebben voor de portemonnee. Halverwege 2014 springen in het oog: de lichte stijging van het minimumloon en uitkeringen, de lagere grens van de Nationale Hypotheek Garantie, en de iets gunstigere energierekening.

Je kunt er de klok op gelijkzetten: twee keer per jaar voert de overheid nieuwe wetten in en wijzigt ze bestaande regelgeving. Dat gebeurt sinds 2010 op vaste momenten: 1 januari en 1 juli. Een aantal veranderingen hebben een direct effect op de portemonnee van Nederlanders. We zetten een aantal in het oog springende wijzigingen op een rij.

Het minimumloon stijgt per 1 juli met bijna een tientje van 1.485,60 euro naar 1.495,20 euro bruto per maand. “Dit leidt automatisch tot een lichte stijging van diverse uitkeringen, omdat deze gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon”, zegt Bram van Eijndthoven, hoofd van het ING Fiscaal Bureau. Zo geldt voor de WW, WIA en WAO een verhoging van de bruto-uitkeringen met 0,65 procent. De uitkeringsbedragen per 1 juli 2014 staan op de website van de Rijksoverheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.