Ads Top

Banken blokkeren preventief betaalpassen slachtoffers vlucht MH17

Internationale media berichtten na de ramp dat mogelijk bankpassen van slachtoffers zijn gestolen. Voorop staat dat een bankpas zonder pincode in principe onbruikbaar is. Waar nodig monitoren banken transacties uit de betreffende regio extra sinds de ramp.

Zoals eerder gemeld, zullen de banken eventuele schade die - ondanks de zeer kleine kans daartoe - voortkomt uit misbruik van passen vergoeden aan de nabestaanden.

De Nederlandse banken blokkeren preventief de betaalpassen en waar mogelijk creditcards van de slachtoffers van de verongelukte vlucht MH17. De banken doen dit in nauw overleg met de Rijksoverheid. Zo wordt voorkomen dat passen worden misbruikt. Door de maatregelen hoeven de nabestaanden zelf geen aanvraag meer te doen voor het blokkeren van een pas. Nabestaanden ondervinden geen hinder van de maatregel. Een betaalpas of creditcard is persoonsgebonden. Aan de maatregel zijn voor de nabestaanden geen kosten verbonden.

Blokkering van de betaalpas leidt niet tot blokkering van de betaalrekening zelf. De betaalrekening die is gekoppeld aan een betaalpas blijft gewoon werken. Automatische afschrijvingen en dergelijke blijven doorgaan. Een en/of-rekening voor een achterblijvende partner blijft ook te gebruiken. Die kan daarmee dus blijven internetbankieren en betalen. Wat er uiteindelijk precies moet gebeuren met de betaalrekening hangt af van de individuele omstandigheden en moet in overleg met de bank door de nabestaanden worden vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.