Ads Top

Huiseigenaren profiteren dit jaar nog van fiscaal voordeel

Eind dit jaar lopen verschillende fiscale voordelen voor huiseigenaren af. Dit jaar is het nog extra gunstig om een schenking te doen voor de woning. Ook een verbouwing is door de lagere btw op arbeidskosten vriendelijker voor de portemonnee.

De lang uitgestelde verbouwing, de energiebesparende maatregelen, en zelfs de aankoop van een woning; de overheid maakt het dit jaar aantrekkelijker om de knoop door te hakken. Huiseigenaren kunnen profiteren van een aantal tijdelijke maatregelen. Op 1 januari 2015 stoppen deze regelingen.
.
Vereniging Eigen Huis pleit ervoor dat sommige maatregelen langer geldig blijven. “We kunnen alleen nog niet aangeven in welke gevallen we voor verlenging gaan pleiten”, zegt woordvoerder Manon van Essen van Vereniging Eigen Huis. “Daarbij moeten we zorgvuldige afwegingen maken. Het is daarbij ook de vraag wat er op Prinsjesdag gaat veranderen.” De belangenorganisatie voor huiseigenaren krijgt veel vragen van leden over de tijdelijke verruimingen, vertelt Van Essen. “Ze maken zich zorgen over wat er gaat gebeuren. Ook wij kunnen niet voorspellen of regelingen wel of niet worden verlengd. We houden op onze website wel een overzicht bij van de veranderingen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.