Ads Top

AFM waarschuwt voor zes nieuwe boiler rooms

Beleggers moeten oppassen voor zes nieuwe (vermoedelijke) boiler rooms, waarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het tweede kwartaal van dit jaar heeft gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Om consumenten te wijzen op specifieke boiler rooms gebruikt de AFM waarschuwingslijsten. Een onderzoek van de toezichthouder zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders. In het tweede kwartaal van 2014 is er gewaarschuwd voor de volgende partijen:
TJB Trading
 Deze partij benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. Diverse buitenlandse toezichthouders hebben ervoor gewaarschuwd en manen beleggers niet met TJB Trading in zee te gaan.


Lansley Everett and Moore LLC 
Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Accupoll Holding Corp. van hen over te nemen.


Century Direct Group Ltd
Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Solamon Energy Corp. te kopen en hierbij als ‘broker’ namens de consument op te treden. Century Direct Group Ltd werkt mogelijk samen met Davis Ward & Beck Partners LLC.


Davis Ward & Beck Partners LLC
Deze partij benadert consumenten met het aanbod om aandelen Solamon Energy Corp die in het bezit van deze consumenten tegen betaling over te nemen. Hiervoor moeten de aandelen wel uit een zogenaamd depositie worden vrijgemaakt door middel van de betalingen van een ‘restriction fee’ aan Davis Ward & Beck Partners LLC. Davis Ward & Beck Partners LLC werkt mogelijk samen met Century Direct Group Ltd.


GMO Global
Toezichthouders in Hong Kong en Japan hebben voor deze partij gewaarschuwd.


Daido Holdings Group
Daido Holdings Group benadert consumenten met het aanbod aandelen te kopen. De toezichtautoriteit in Japan waarschuwt voor de frauduleuze praktijk van ‘cold calling’, waarbij beleggers ongevraagd worden benaderd met het aanbod te beleggen in financiële producten als aandelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.