Ads Top

Eneco lanceert HollandseWind Certificaten

Vandaag kondigt Eneco een nieuw, laagdrempelig en duurzaam investeringsprogramma aan. Alle inwoners van Nederland, klant of niet klant, wordt met dit nieuwe programma de gelegenheid geboden om voor een laag bedrag te ervaren wat investeren in een windmolen oplevert. Eneco introduceert namelijk binnenkort HollandseWind Certificaten, 400.000 obligaties van 25 euro in windpark De Beemden in West-Brabant. De rente is minimaal 2,5% en naarmate de wind harder waait, kan dit oplopen tot 3,5%.

Voor Eneco is de introductie van HollandseWind Certificaten een belangrijke stap om heel Nederland kennis te laten maken met windenergie. Erik van Engelen (commercieel directeur Eneco): ‘Om energie constant beschikbaar én betaalbaar te houden, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelf aan de slag gaan met duurzame energie. Dat kan bijvoorbeeld door duurzame energie af te nemen, het zelf op te wekken en nu dus ook door mee te investeren in windmolens’.

Er zijn in totaal 400.000 HollandseWind Certificaten beschikbaar. Per persoon kunnen er maximaal 100 worden aangeschaft, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. De looptijd van de obligaties is vijf jaar, maar ze kunnen zonder kosten op ieder moment worden terug verkocht. Meer informatie over het investeringsprogramma en over de mogelijkheid om mee te doen, is hier te vinden.

Eneco kan bij hogere gemiddelde windsnelheden op jaarbasis meer windstroom produceren en wil dat certificaathouders daarvan mee profiteren. De jaarlijkse rente is minimaal 2,5%, maar kan oplopen tot 3,5%. De hoogte van dit windrendement is afhankelijk van de gemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in Nederland in een jaar, gemeten vanaf 1 juli door het KNMI De Bilt.

Eneco kan met de opbrengsten van de obligatieverkoop een lening van Windpark de Beemden aflossen. Hierdoor komt er sneller geld vrij dat opnieuw geïnvesteerd gaat worden in duurzame windenergieprojecten. Windpark de Beemden is een samenvoeging van drie windparken, die vlak bij elkaar liggen ten westen van Etten-Leur, te weten windpark Zwartenbergseweg, windpark Hoevensche Beemden en windpark Laaksche Vaart. Bij elkaar 15 windmolens, die windstroom opwekken voor zo'n 25.000 huishoudens. Windpark Laaksche Vaart wordt op dit moment gebouwd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.