Ads Top

Vliegticketverzekering lang niet altijd nodig

Vakantiegangers kunnen bij steeds meer online vliegticketaanbieders een verzekering afsluiten die uitkeert bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Zo’n garantie kan handig zijn, maar is lang niet altijd nodig.

Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger. Het ticket naar Thailand is maanden geleden geboekt en een week voor vertrek gaat de luchtvaartmaatschappij failliet. Honderden euro’s gaan in rook op en wie op zo’n korte termijn een nieuwe vlucht wil boeken, betaalt de hoofdprijs.
.
Bij steeds meer partijen die online losse vliegtickets verkopen, kunnen reizigers een ticketgarantie of -verzekering afsluiten. Die vergoedt het ticket als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat. In de meeste gevallen wordt een maximale schade van 1500 tot 2000 euro vergoed. Consumenten betalen meestal een vast bedrag van zo’n 6 à 7 euro voor de verzekering, ongeacht de prijs van het ticket.

De ticketverzekering is populair, zeggen reisbedrijven. Bij online reisbedrijf Travix, onder meer bekend van CheapTickets.nl, Vliegwinkel.nl en BudgetAir.nl, heeft ongeveer één op de vijf reizigers deze zomer zo’n garantie genomen. Bij CheapTickets.nl groeide het aantal reizigers dat voor een garantie kiest het afgelopen jaar met 25%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.