Ads Top

Vrouwen steeds prominenter aanwezig in crypto

De wereld van cryptocurrency wordt nog steeds gezien als een mannenwereld. Toch zijn er steeds meer vrouwen actief op de cryptomarkt, blijkt uit onderzoek van Crypto Insiders. Data laat zien dat vrouwen in Nederland een actievere rol in cryptocurrency zijn gaan spelen. De vrouwelijke interesse in crypto steeg met 39 procent vergeleken met 2023, waar de provincie Flevoland de hoofdrol speelt.

Voor dit onderzoek bekeek crypto nieuwswebsite Crypto Insiders de eigen interne data van ruim 1,3 miljoen bezoekers. Dit werd vergeleken met data van Bitvavo, het grootste cryptocurrency handelsplatform in Nederland met ruim 1 miljoen Nederlandse klanten.

In 2022 was 17 procent van de handelaren in Nederland vrouw. Een jaar later viel dit percentage terug naar 16 procent. Uit de cijfers van 2024 tot nu toe komt dit percentage hoger uit op 17 procent. Wanneer het om het handelen in crypto gaat, zijn vrouwen weer actiever geworden in 2024. Ook als het om onderzoek naar crypto en het volgen van cryptonieuws gaat is een stijgende trend te zien. In 2022 was 26 procent van de lezers van Crypto Insiders vrouw. In 2023 kwam dit percentage tevens uit op 26 procent. Uit de data van 2024 tot dusverre blijkt dat een stijging is ingezet; in de periode van 1 januari tot 1 maart was 36 procent van de lezers vrouw, een toename van ongeveer 39 procent ten opzichte van vorige jaar.

Op basis van data van Bitvavo blijkt verder dat in absolute aantallen in Zuid-Holland de meeste vrouwelijke crypto-investeerders te vinden zijn. Op plek twee staat Noord-Holland. In deze provincies was in de eerste maanden van 2024 respectievelijk 18 en 19 procent van de handelaren vrouw. Waar in absolute aantallen de meeste cryptohandelaren in de Randstad te vinden zijn, is de meeste interesse in crypto onder vrouwen procentueel gezien ergens anders in het land. Het is namelijk Flevoland dat opvalt in de cijfers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.