Ads Top

ING en Mastercard introduceren een creditcard met unieke hoekige inkeping

ING en Mastercard introduceren Touch Card: een creditcard met een nieuwe, hoekige inkeping. Die is voelbaar anders dan de ronde kaartinkeping die ING in 2020 introduceerde. Deze aanpassing helpt klanten met een visuele beperking onderscheid te maken tussen verschillende betaalkaarten. Betaalpassen houden de ronde inkeping, creditcards krijgen vanaf vandaag een hoekige inkeping. In Nederland is ING de eerste bank die dit aanbiedt. Mastercard streeft met deze introductie naar een wereldwijde standaard.
 
Touch Card is ontworpen om tijdens het betalen de onafhankelijkheid te vergroten voor mensen met een visuele beperking. In Nederland hebben ongeveer 300.000 mensen een visuele beperking. Mastercards Touch Card is internationaal uitgebreid getest en goedgekeurd.

Vanaf vandaag ontvangen nieuwe en bestaande particuliere en zakelijke klanten van ING een creditcard met hoekige inkeping, als ze een nieuwe creditcard aanvragen. Gefaseerd zullen alle klanten van ING een creditcard met hoekige inkeping ontvangen. Ze hoeven daar zelf niets voor te doen.

Voor deze introductie werken ING en Mastercard samen met spoken word-artiest Elten Kiene, die eerder verhalen vertelde voor mensen met een gehoorbeperking. Kiene maakt met een spoken word-audiopersbericht het nieuws op een creatieve manier ook meer toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Deze unieke vertaling van een persbericht naar een spoken word-audioversie is de eerste in zijn soort.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.