Ads Top

Nederlanders zien in Bitcoin nog niet het nieuwe goud

Een vijfde van de cryptobeleggers startte in de afgelopen 15 maanden. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van het ‘nieuwe goud’. Als mensen kunnen kiezen, dan kiest minder dan 6 procent bitcoin, de helft gaat voor goud en de rest heeft geen voorkeur.  Dat blijkt uit onderzoek van Investeerders.nl

Ondanks enorme koerssprongen en grote doorbraken blijven Nederlanders sceptisch over cryptovaluta. Uit het onderzoek blijkt dat 29 procent van de respondenten geen vertrouwen heeft in crypto als investering, en 27 procent weinig. En 63,7 procent van de ondervraagden geeft aan niet in crypto te beleggen en dat ook nooit te gaan doen.

Als hoofdreden geven de meeste mensen aan dat ze er simpelweg onvoldoende kennis over hebben (36%). 22,5 procent heeft geen vertrouwen in een positief rendement of weet niet goed hoe ze dit op een veilige manier kunnen doen (13,5%). Verder denkt 14,1 procent niet genoeg geld te hebben om de investering te kunnen doen.

Toch groeit het aantal beleggers wel. Van de ondervraagde mensen die beleggen in crypto’s is een op de vijf daarmee in het afgelopen jaar of dit jaar gestart. Hiervan is weer een op de vijf zelfs in de eerste twee maanden van 2024 gestart. Daarmee lijkt er een nieuwe groep met crypto-investeerders te ontstaan.

Investeerders.nl vroeg mensen op welke manier ze het liefst in crypto investeren. Van de groep die hier een voorkeur voor heeft koos 38 procent voor gereguleerde ETF's via bekende brokers of banken. Exact hetzelfde percentage gaf de voorkeur aan betrouwbare investeringsplatforms zoals Coinbase.com.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Investeerders.nl, in samenwerking met Coinbase.com, in maart 2024 door Multiscope onder 1.000 Nederlanders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.