Ads Top

Goudwisselkantoor erkende verpandingsinstelling in Duitsland

Goudwisselkantoor biedt vanaf nu ook verpandingsdiensten aan in Duitsland. Afgelopen maand hebben de Duitse autoriteiten toestemming gegeven om edelmetalen, juwelen, horloges, diamanten en zilverwerk als onderpand voor een kortlopende lening te mogen accepteren. Hiermee is de dienst per direct in alle tien Goldwechselhaus vestigingen in Noordrijn-Westfalen beschikbaar voor klanten. Omdat de markt daar veel potentie heeft, biedt dit kansen voor Goudwisselkantoor om verder te groeien in Duitsland.
 
Met het verpanden van waardevolle objecten kunnen klanten tijdelijk financiële ruimte creëren. De Duitse autoriteiten stellen echter strenge eisen aan deze dienst. Goudwisselkantoor deed in 2021 al de aanvraag voor het verpanden in de Duitse vestigingen. Afgelopen maand gaf gemeente Aken voor heel Duitsland de officiële licentie af om voor het verpanden. CEO Johan de Ruiter:

Klanten kunnen bij Goudwisselkantoor tijdelijk geld beschikbaar krijgen door bijvoorbeeld een sieraad of horloge als onderpand af te geven. Bij een verpanding blijft de klant er altijd eigenaar van. De specialisten van Goudwisselkantoor doen op basis van een taxatie een voorstel voor welk bedrag een kortlopende lening aangegaan kan worden. Naast het bedrag dat cash of via bankbetaling uitgekeerd wordt, ontvangt de klant een verpandbewijs met alle persoonsgegevens en voorwaarden. Omdat niet de persoon maar het onderpand garant staat, is er geen kredietcheck nodig en is er geen sprake van een BKR-registratie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.