Ads Top

Operationeel resultaat Achmea stijgt sterk naar 628 miljoen euro

Achmea was vorig jaar succesvol in het aantrekken van nieuwe klanten en het verhogen van de omzet. Het operationeel resultaat steeg met 109 miljoen euro en het nettoresultaat naar 814 miljoen. 

Begin 2024 verwelkomde Achmea bij Zorg 400.000 nieuwe klanten. Het premievolume bij Schade & Inkomen steeg naar 4 miljard euro door het aantrekken van nieuwe klanten en door premiestijgingen. Bij Internationaal nam het totale premievolume toe met 21 naar 1,8 miljard euro, ook dankzij een combinatie van nieuwe klanten en premiestijgingen.

Bij Schade & Inkomen steeg het operationeel resultaat met 20 procent naar 309 miljoen, ondersteund door omzetgroei, verdere investeringen in digitalisering en een gunstige ontwikkeling van de rente en inflatieverwachtingen. Ook waren er vorig jaar, vergeleken met 2022, geen grote stormschades.

Het operationeel resultaat van het Zorgbedrijf bleef stabiel op 187 miljoen. Ook Achmea Pensioen & Leven leverde met 208 miljoen een goed operationeel resultaat, deels gedempt door de definitieve regeling voor beleggingsverzekeringen. Het resultaat van Oudedagsvoorzieningen steeg naar 47 miljoen, voornamelijk door groei en een verbeterd rendement bij Achmea Bank. Het operationeel resultaat van Internationaal steeg naar 6 miljoen, ondanks overstromingen in Griekenland en de aardbeving in Turkije.

Vooruitlopend op de Wet toekomst pensioenen heeft Achmea vanuit Oudedagsvoorzieningen nieuwe derde pijler-producten ontwikkeld, die ze met Centraal Beheer op de markt gaat brengen. Naast alle verzekeringsklanten bedient Centraal Beheer inmiddels meer dan 450.000 klanten (+7%) op het gebied van particuliere financiële diensten. Dat is ook terug te zien in de spaarvolumes en de hypotheekportefeuille van Achmea Bank. Laatstgenoemde groeide naar 14,4 miljard euro, mede dankzij samenwerkingen met Munt Hypotheken en a.s.r. Het totale beheerd vermogen voor klanten van Achmea Investment Management en Achmea Real Estate steeg met 24 miljard tot 218 miljard, zowel door nieuwe instroom als door ontwikkelingen op de financiële markten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.