Ads Top

Stijgende uitvaartkosten in 2024

De kosten van een uitvaart zijn flink gestegen in het afgelopen jaar, zo blijkt uit recent onderzoek van Overstappen.nl. Het onderzoek laat zien dat de kosten van een begrafenis met 6 procent zijn toegenomen, terwijl die van een crematie zelfs met 8 procent zijn gestegen. De oorzaak van de stijgingen is de toenemende inflatie binnen de uitvaartbranche.

De gemiddelde kosten van een crematie zijn 6.500 euro, daarentegen valt een begrafenis vaak duurder uit met een gemiddelde van 9.000 euero. Dit verschil wordt veroorzaakt door de bijkomende grafkosten bij een begrafenis, zoals grafrechten, onderhoudskosten, grafdelving en een grafmonument. Daarnaast kiezen mensen bij een begrafenis vaak voor een luxer uitgevoerde kist dan bij een crematie. Uiteindelijk zijn de exacte kosten afhankelijk van de persoonlijke wensen.

De hogere kosten voor crematies worden voornamelijk veroorzaakt door de stijgende tarieven van crematoria en de prijsstijging van urnen. Deze stijgingen kunnen worden verklaard door verschillende factoren, waaronder inflatie, toenemende operationele kosten van crematoria en de groeiende vraag naar crematiediensten.  

Niet alle uitvaartverzekeringen zijn waardevast. Dan bestaat de kans dat het verzekerde bedrag op het moment van overlijden niet genoeg is om de uitvaart mee te dekken. Je bent dan onderverzekerd door de inflatie in de uitvaartbranche.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.