Ads Top

AFM en DNB: aanbevelingen voor een krachtige Europese kapitaalmarktenunie

Tegen de achtergrond van de niet aflatende steun voor een diepere en meer geïntegreerde kapitaalmarktenunie (KMU) doen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) voorstellen voor vervolgstappen om te komen tot passend beleid en een concurrerende Europese kapitaalmarkt.

De KMU is van cruciaal belang voor een concurrerend en veerkrachtig Europa, maar de vooruitgang verloopt moeizaam en de kapitaalmarkten in Europa zijn nog steeds gefragmenteerd. Een omvangrijke en aantrekkelijke Europese kapitaalmarkt bevordert economische groei en versterkt de financiële stabiliteit. De AFM en DNB roepen beleidsmakers dan ook op om lopende initiatieven af te ronden en ambitie te tonen om zo een ware Europese kapitaalmarkt op te bouwen.

Deze aanbevelingen zijn te vinden in het vandaag gepubliceerde gezamenlijke position paper 'Next steps for the European Capital Markets Union' (pdf, 210 kB) van de AFM en DNB. Nu de noodzaak van ‘open strategische autonomie’ toeneemt, is het voltooien van de KMU belangrijker dan ooit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.