Ads Top

'1 op de 5 Nederlanders kiest verkeerde autoverzekering'

Van de Nederlanders die vorig jaar een autoverzekering afsloot, koos twintig procent een dekking die niet aansluit bij de waarde van de auto. Negen procent van de mensen selecteerde een verzekering die te hoog is voor de waarde van hun auto, terwijl 11 procent juist te laag zat. Dit en meer blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise.

Bij het verzekeren van een auto ben je wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, deze kun je dan aanvullen met een WA + beperkt casco of een all-risk verzekering. Die laatste geeft de meeste complete dekking en is daarmee ook de meest kostbare autoverzekering.

Het afgelopen jaar alleen al, sloot negen procent van de autobezitters een all-risk verzekering af voor een auto die ouder is dan die tien jaar. Voor deze mensen zou een WA of WA+ beperkt-casco waarschijnlijk een betere keuze zijn geweest.

Naast oververzekeren, koos 11 procent van de autobezitters ervoor om de auto onder de waarde te verzekeren. Dat scheelt kosten op jaarbasis, maar kan in de papieren lopen als er een beroep gedaan moet worden op de verzekering en die minder uitkeert dan de auto in werkelijkheid waard is.

Prijzen van een autoverzekering verschillen per type verzekering maar hangen ook af van de persoonlijke situatie en het soort auto. De WA-verzekering voor bijvoorbeeld een Volkswagen Polo uit 2010 kan 209 euro per maand in prijs verschillen afhankelijk van waar men een verzekering afsluit. Hieronder schetsen we een situatie voor een alleenstaande persoon uit Amsterdam, om de verschillen in de kosten van een autoverzekering in kaart te brengen. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.