Ads Top

Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd

Om verduurzamingen te financieren worden steeds vaker persoonlijke leningen gebruikt. In de afgelopen 10 jaar is het aantal aanvragen verachtvoudigd. Dit blijkt uit recente data van het Nederlands Krediet Collectief. Onder de vele verduurzamingsmaatregelen die men kan treffen zijn spouwmuur- en glas isolatie verreweg het meest populair.

In 2014 had nog slechts 5 procent van de leningen verduurzaming als leendoel, nu is dat 42%. Uit het onderzoek van het Nederlands Krediet Collectief wordt duidelijk dat woningbezitters met name investeren in isolatie, maar ook zonnepanelen en warmtepompen worden steeds populairder. De meeste Nederlanders gebruiken een persoonlijke lening voor het financieren van extra isolatie in hun woning (40%). Een iets kleiner percentage (28%) kiest voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook voor warmtepompen (15%) worden veel leningen aangevraagd.

De rest van de verduurzaming (17%) bestaat uit onder andere zonneboilers, kachels of elektrisch kookmateriaal.

Ten opzichte van tien jaar geleden is het leendoel van Nederlanders erg veranderd. Waar een decennia terug met name leningen werden gebruikt voor het financieren van verbouwingen, denk aan een nieuwe keuken of badkamer, gebruikt de gemiddelde Nederlander nu steeds vaker een lening voor het verduurzamen van de woning.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.