Ads Top

Verdriedubbeling gebruik Jaarruimtetool

De jaarruimtetool van BrightPensioen wordt drie keer zoveel gedownload als voorgaande jaren in december. De verruiming van de fiscale jaarruimte zorgt dat meer mensen zich verdiepen in het fiscaal aantrekkelijke opbouwen van pensioen.

Bij BrightPensioen is het mogelijk om direct op de website binnen tien seconden al een eerste berekening te krijgen van je jaarruimte en een indicatie van het belastingvoordeel dat dit oplevert. Dit snelle inzicht blijkt, samen met de verruimde jaarruimte en dus groter belastingvoordeel, het gebruik van de jaarruimtetool te stimuleren.

De jaarruimtetool van BrightPensioen is helemaal vernieuwd waardoor het voor iedereen makkelijk in te vullen is. Voor wie meer wil weten over jaarruimte berekenen, heeft BrightPensioen een speciaal webinar georganiseerd. Dat is hier terug te kijken.

Sinds de ‘Wet toekomst pensioenen’ die eerder dit jaar werd aangenomen is de fiscale jaarruimte (bestaande uit jaarruimte en reserveringsruimte of inhaalruimte) flink vergroot:
het opbouwpercentage is van 13,3 naar 30 procent gegaan;
voor de reserveringsruimte mag je tot 10 jaar terug rekenen (was tot 7 jaar);
de maximale reserveringsruimte is naar € 38.000 gegaan (dit was 17% van de premiegrondslag met een maximum van € 8.065);
je mag tot 5 jaar na AOW blijven inleggen (dit was tot AOW-leeftijd).

Jaarruimte berekenen klinkt niet aantrekkelijk. Online tools helpen zeker. Maar bij alle tools weet je pas nadat je alle vragen hebt beantwoord, wat die jaarruimte is en wat je aan teruggave kunt verwachten. Terwijl het fiscale voordeel juist dé trigger is om te starten met pensioenopbouw in box 1. Zeker nu de jaarruimte en dus het belastingvoordeel zoveel groter zijn geworden. Met het invullen van alleen je jaarinkomen 2022 krijg je op de website van BrightPensioen direct een indicatie van je jaarruimte en belastingvoordeel. Ook al is die eerste berekening indicatief, het zorgt ervoor dat je direct weet dat het om duizenden euro’s kan gaan.

Hoeveel je fiscaal vriendelijk in een jaar opzij mag zetten wordt dus bepaald door de jaarruimte. Ondernemers hebben nog t/m 31 december om de jaarruimte voor 2023 te benutten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.